Fundació Aldaba inicia les formacions de Transformació Digital per empoderar persones

/COMUNICAE/

Amb el suport dels Fons Europeus Next Generation del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, Fundació Aldaba comença un ambiciós projecte de formació digital a les seus de Madrid, Galícia i Balears, amb l’objectiu de dotar a les persones de totes les edats dels recursos i habilitats necessaries per adquirir competències digitals i millorar així la qualitat de vida

Fundació Aldaba s’enorgulleix d’anunciar l’inici d’un emocionant projecte de formació digital en el marc d’Aldaba Digital: Transformant-nos i Empoderant Persones. Aquest programa de formació ha estat possible gràcies als Fons Europeus Next Generation del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència i el Ministeri de Serveis Socials i Agenda 2030, fet que demostra el compromís d’Aldaba a apropar la tecnologia a totes les persones, amb el objectiu que ningú es quedi enrere a la societat digital. Els tallers es duran a terme a Madrid, Galícia i Balears i totes les formacions presenten un enfocament específic amb la finalitat d’adaptar-les a les necessitats particulars de les persones usuàries de les seues respectives seus.

Madrid: empoderant persones adultes amb discapacitat i gent gran
A la Delegació de Madrid, amb els programes Centre Ocupacional Municipal «El Molino» i el programa de suports, en què s’inclouen els dos pisos compartits gestionats per la fundació, les formacions estan destinades a persones adultes amb discapacitat i persones grans. Entre els objectius d’aquestes sessions es troben promoure una gestió correcta dels riscos en línia, donar suport als processos d’inserció laboral de les persones usuàries, millorar la confiança en l’ús de dispositius i aplicacions digitals, fomentar l’ús creatiu d’eines i aplicacions digitals , i, sobretot, promoure la interacció responsable i ètica en lús de la tecnologia.

Galícia: enfortint l’educació digital, ciberseguretat i inserció laboral
En aquesta delegació les formacions es duen a terme tant als programes d’acolliment residencial per a nens, nenes i adolescents amb mesures de protecció desenvolupat a la Casa de Família i centre O Seixo, com al Programa Ao seu lado, de mesures de suport a persones amb discapacitat. Tenint en compte el perfil de les persones usuàries, les temàtiques se centren en l’educació i l’apoderament digital, la ciberseguretat i la inserció laboral en el cas dels centres d’acolliment. La seva finalitat és equipar les futures generacions amb les destreses i els coneixements necessaris per fer front als desafiaments de l’era digital, alhora que aprenen a aprofitar les oportunitats que ofereix un entorn en constant transformació. Des d’Aldaba es manté un ferm compromís a empoderar totes les persones a qui donem suport, persones amb discapacitat i joves, amb les eines i habilitats indispensables per navegar de manera segura i responsable al món digital.

Balears: impulsant l’emancipació i l’aprenentatge digital
La delegació de Balears desplega formacions a diversos serveis: Can Neftalí, la Llar des Raiguer, la Llar des Cocó i Aldaba Integra. A Can Neftalí, els tallers estan enfocats a joves de menys de 25 anys en procés d’emancipació. Les temàtiques aborden la seguretat i privacitat, navegació segura, immersió tecnològica, recursos generals digitals i inserció laboral. D’altra banda, a Llar des Raiguer i Llar des Cocó, les sessions estan dirigides a nens, nenes i adolescents, brindant formació en inversió tecnològica, creació i edició de documents, seguretat i privadesa en línia, i inserció laboral per als més grans. A Aldaba Integra, on s’atenen adults amb mesures de suport, se segueixen temàtiques similars a les de Madrid, amb la finalitat de proporcionar a les persones les eines necessàries per a l’empoderament digital.

L’objectiu principal d’aquestes formacions és millorar la qualitat de vida de les persones a través de les noves tecnologies i desenvolupar habilitats d’autonomia personal digital, essencials per a la participació plena en la societat digital. D’aquesta manera, Fundació Aldaba reafirma el seu compromís d’apropar la tecnologia i el coneixement digital a totes les persones, independentment de la seva edat, habilitats o circumstàncies, i fa un pas significatiu cap a la consecució d’aquest objectiu, proporcionant eines i coneixements que enforteixen les persones. Aquest projecte reflecteix el continu esforç de la Fundació Aldaba per crear un món més inclusiu i accessible, on la tecnologia sigui una eina d´empoderament.

Fuente Comunicae

Powered by WPeMatico