‘Suma’t a l’Oasi Blau 2030’: un moviment per a la regeneració marina dels ports esportius espanyols

/COMUNICAE/

El moviment ‘Suma’t a l’Oasi Blau 2030’, impulsat per Ocean Ecostructures, promou tecnologies innovadores per a regenerar els ecosistemes marins en els ports esportius. La implementació de tecnologies avançades, com els microesculls biomiméticos de substrat natural, revitalitzen hàbitats portuaris, liderant-los cap a un futur sostenible i assegurant la seva viabilitat econòmica a llarg termini

En un esforç per promoure la regeneració marina i la sostenibilitat en els ports esportius d’Espanya, s’ha llançat ‘Suma’t a l’Oasi Blau 2030‘. Aquest moviment té com a objectiu mobilitzar als ports esportius per a transformar els espais portuaris en ecosistemes marins pròspers i sostenibles. Reconeixent la importància dels ports en la preservació del medi ambient marí, aquesta iniciativa cerca la participació activa de tota la comunitat portuària.

Ignasi Ferrer, CEO de Ocean Ecostructures, companyia pionera a aportar solucions tecnològiques que regeneren la vida marina, combinant tecnologia regenerativa, robòtica i de digitalització, va comentar sobre la iniciativa: «És un moviment per a sumar esforços i generar un impacte positiu en la regeneració dels nostres oceans. És important que els ports esportius es converteixin en aliats del Mediterrani i liderin el canvi cap a un futur més sostenible».

Basat en tecnologies innovadores com el Life Boosting Unit i el LifeSkin, ‘Suma’t a l’Oasi Blau 2030’ ofereix solucions efectives per a la regeneració dels ecosistemes marins, garantint un entorn aquàtic saludable per a les generacions futures. Addicionalment, el sistema de monitoratge i reporting genera un conjunt d’informacions (gràfics evolutius, alarmes d’espècies invasores, prediccions…) que donen resposta a les creixents necessitats de ESG, requisits de marc normatiu, necessitat de compensació, i augmentar la implicació amb la societat dels operadors portuaris i d’infraestructures. No és només la regeneració, és també ajudar a posar en valor aquesta regeneració perquè així pugui dur-se a terme a gran escala.
El projecte no sols busca la col·laboració dels ports esportius, sinó també establir aliances amb associacions i certificacions ambientals per a impulsar la recuperació de la vida marina i promoure la sostenibilitat en l’àmbit marítim. A través del portal www.oasisazul2030.es es pot trobar més informació sobre el projecte i com unir-se al moviment.

Sobre Ocean Ecostructures
Ocean Ecostructures és una companyia líder en solucions tecnològiques de renaturalització d’espais degradats, fundada en 2020 amb l’objectiu de transformar infraestructures marines, com a ports i marines esportives, en espais de recuperació de biodiversitat. La seva missió és regenerar la vida marina a gran escala, utilitzant tecnologia regenerativa, robòtica i de digitalització. Amb solucions innovadores com el Life Boosting Unit i el LifeSkin, Ocean Ecostructures cerca millorar la salut dels oceans i promoure la sostenibilitat en l’entorn marí.
Amb ‘Suma’t a l’Oasi Blau 2030’, Ocean Ecostructures demostra el seu compromís continu amb la innovació i la recerca en pro de la preservació dels nostres oceans.

Fuente Comunicae

Powered by WPeMatico